Očala za računalnik

 

Zakaj je delo z računalnikom obremenjujoče?
Pogosto delo z računalnikom je zelo obremenjujoče za vaše oči. Kot posledice tega se lahko pojavi sindrom računalniškega vida(SRV). To pomeni vse od zamegljenega pogleda, rdečih oči, povečane občutljivosti na svetlobo, glavobola, itd. Sindrom SRV se pojavi, ker naše oči in možgani drugače reagirajo na besede na zaslonu, kot na besede napisane na papirju. Razlog tega pa je v pikslih, ki sestavljajo sliko na računalniškem monitorju.

Očala prilagojena za delo z računalnikom pomagajo našim očem in možganom, s tem ko zmanjšajo obremenitve le teh!

Skrivnost je v steklih!
Stekla za delo z računalnikom so prilagojena tako, da vam omogočajo dovolj veliko vidno polje na delovni razdalji 40cm. Posebnost tega stekla je, da dioptrija za bližino (40cm) gladko prehaja na dioptrijo, ki vam omogoča dober pogled tudi na razdalji 1m pa vse do 2,5m razdalje. Dioptrija se seveda prilagodi tako, da uporabniku najbolje omogoča udobno nošenje v njegovem delovnem okolju.  Taka očala vam hkrati omogočajo odličen pogled na računalniški monitor in vaše delovno okolje. 

Za res udoben pogled, pa priporočamo stekla, ki blokirajo škodljivo modro svetlobo, ki jo oddajajo digitalni zasloni in led luči. Modra svetloba dokazano škoduje naši mrežnici!

Naše mnenje in nasvet
V Optiki Šimenc vam priporočamo izbiro kvalitetnih računalniških stekel, ki bodo razbremenila vaše oči in vas ščitila pred škodljivo modro svetlobo. Stekla, ki ščitijo pred modro svetlobo priporočamo vsem, ki za računalnok preživijo več ur na dan. Tudi če nimate dioptrije, bodo ta stekla razbremenila vaše oči in vas zaščitila pred škodljivimi vplivi modre svetobe iz umetnih virov.